Als je al een tijdje in de kratom-gemeenschap zit, heb je waarschijnlijk wel eens gehoord over de relatie tussen kratom en kurkuma. Door de twee samen te voegen, kunt u een krachtpatser op het gebied van gezondheid creëren. Met deze specerij zijn de voordelen van Kratom langer houdbaar, krachtiger en gunstiger op de lange termijn.
Het combineren van een plantaardig product met een specerij of fruit om de voordelen ervan te vergroten, wordt potentiëring genoemd. Kratom werkt vooral goed met grapefruit, curcumine, koffie en ook andere kruiden en voedingsmiddelen.
Kurkuma, en vooral het actieve ingrediënt curcumine, is een krachtig antioxidant en ontstekingsremmend middel. Kurkuma en Kratom hebben een symbiotische relatie waar consumenten van Kratom baat bij kunnen hebben vanwege hun versterkende effecten. Hier zijn enkele details over de combinatie van deze twee en hoe u ze voor u kunt laten werken.
De Kratom-boom is een tropische groenblijvende plant die in overvloed voorkomt in Zuidoost-Azië. Ze zijn leden van de koffieplantenfamilie en worden al duizenden jaren gebruikt in traditionele rituelen en het dagelijkse leven in deze regio’s. De bladeren worden meestal in hun geheel gekauwd of tot thee gezet.
In de afgelopen decennia zijn westerlingen gedesillusioneerd geraakt door Big Pharma ten gunste van meer op planten gebaseerde gezondheidsregimes. Velen beweren dat de invasieve aard van traditionele chirurgie de potentiële voordelen van de westerse geneeskunde benadrukt.
Om deze leemte op te vullen, wenden veel mensen zich tot meer traditionele wellnessroutines en plantaardige producten. Kratom is een supplement dat moeiteloos de kloof overbrugt en mensen helpt stress en focus in hun leven in evenwicht te brengen.
Kratom is verdeeld in drie soorten: rode aders, witte aders en groene aders. Elke soort heeft andere voordelen en ze kunnen allemaal gemakkelijk worden verbeterd met kurkuma. Red Vein Kratom bevordert rust en kalmte; Green Vein Kratom stimuleert focus en alertheid; White Vein Kratom combineert de beste elementen van zowel rode als groene varianten.
De belangrijkste componenten van Kratom zijn alkaloïden die in de bladeren worden aangetroffen, met name mitragynine en 7-hydroxymitragynine. Deze twee alkaloïden werken samen met je fysiologie om je te helpen een rustigere gemoedstoestand te bereiken of je motivatie en focus te vergroten.
Sommige mensen hebben last van de bittere smaak van kratombladeren, daarom kopen veel mensen de bladeren zelf in poeder- of poedervorm. Kratom poeder is zeer krachtig, effectief en veelzijdig. Je kunt het mengen met je eten, smoothie of gezette thee.
Als je van plan bent Kratom door je eten te mengen, kun je ook kurkuma gebruiken, een beroemde specerij die wordt gebruikt in curries en andere Indiase gerechten, als booster.
Het woord verbeteren betekent om de kracht en duur van een bepaalde stof te vergroten. Vaak is een bouwer ook een andere verbinding of materiaal gerelateerd aan zijn bouwer.
Het gebruik van een booster heeft verschillende belangrijke voordelen: Het kan je helpen geld te besparen door de hoeveelheid Kratom die je per dosis gebruikt te verminderen. Het kan helpen de smaak en geur van Kratom te maskeren. Het maakt Kratom voordeliger.
Er zijn nogal wat kruiden en stoffen die kunnen fungeren als synergisten voor Kratom. Paprika’s, grapefruit en sterfruit zijn er een paar. Kurkuma, of meer specifiek curcumine, het actieve ingrediënt in kurkuma, is ook een opmerkelijke synergist, waardoor deze toch al geweldige plant nog verbazingwekkender wordt.
Deze specerij wordt al duizenden jaren in de Ayurvedische geneeskunde gebruikt. Curcuminoïden zijn de actieve ingrediënten in kurkuma en de krachtigste verbinding is curcuminoïden. Kurkumapoeder heeft een heldere oranje-gele kleur en door het toe te voegen aan een gerecht, zoals curry’s, zal die tint naar voren komen.
Traditionele culturen in India en andere Zuidoost-Aziatische landen gebruiken kurkuma om mensen met reuma, vermoeidheid of spijsverteringsproblemen te helpen. Deze specerij is verwant aan de gemberplant en is een krachtig antioxidant en ontstekingsremmend middel.
Curcumine heeft een dubbel voordeel als het gaat om zijn antioxiderende eigenschappen. Door zijn chemische samenstelling neutraliseert de verbinding zelf vrije radicalen, de belangrijkste oorzaak van oxidatieve schade die kan leiden tot versnelde veroudering bij mensen. Curcumine stimuleert ook de antioxiderende enzymen van het lichaam, waardoor ze actiever worden.
Vrije radicalen zijn atomen die niet het vereiste aantal elektronen in hun schil of buitenste schil hebben. Ze zoeken constant andere deeltjes op, waardoor oxidatieve stress ontstaat.
Oxidatieve stress kan ons lichaam doen verouderen, en gelukkig kan kurkuma helpen. De chemische samenstelling van de geur bindt zich aan deze onstabiele atomen, waardoor ze stabiel en minder destructief worden.
Kurkuma combineert met de alkaloïden in je favoriete Kratom-soort om je dagelijkse consumptie rijker te laten voelen. Je hebt maar een snufje nodig om de versterkende krachten van kurkuma te activeren, maar net als bij kratom is er enige zorgvuldige observatie nodig om je perfecte verhouding tussen kurkuma en kratom te vinden.
Specifiek, de manier waarop kurkuma Kratom verbetert, is door interactie met hoe Kratom wordt gemetaboliseerd. Er zijn bepaalde enzymen in ons lichaam die verantwoordelijk zijn voor het metaboliseren van Kratom.
We willen even benadrukken dat dit artikel niet bedoeld is als medisch advies. Raadpleeg altijd eerst een arts voordat je keuzes maakt over je gezondheid. Kratom is geen geneesmiddel en kan geen ziektes genezen. Stop niet zomaar met het innemen van medicijnen die door je arts zijn voorgeschreven zonder eerst met hem of haar te overleggen. Gebruik kratom niet als vervanging voor medicijnen. Dit artikel is de mening van de auteur en mag NIET worden gebruikt als medisch advies. Volg altijd de lokale wetgeving met betrekking tot kratom. Dit blog is bedoeld voor educatieve doeleinden en is gebaseerd op onbewezen anekdotische rapporten van individuen die geen medische professionals zijn. Wees altijd voorzichtig bij het kiezen van wat je in je lichaam stopt. Doe altijd je eigen onderzoek en bekijk alles wat je op internet leest kritisch.