We begrijpen dat het onderwerp van opiaatontwenning een serieuze kwestie is die veel mensen in Nederland (en over de hele wereld) raakt. In dit artikel willen we onze kennis en expertise delen over hoe Kratom kan helpen bij het verlichten van de symptomen van opiaatontwenning. Wil je ervaringsverhalen hier over lezen dan verwijzen we je graag naar Reddit. We zullen bespreken wat Kratom is, hoe het werkt en hoe het kan worden gebruikt voor opiaatontwenning.
Kratom is een tropische boom die inheems is in Zuidoost-Azië. Het blad van de Kratomboom wordt al eeuwenlang gebruikt als een traditioneel medicijn vanwege de stimulerende en verdovende effecten. Kratom bevat meer dan 40 alkaloïden, waarvan mitragynine en 7-hydroxymitragynine de belangrijkste zijn die verantwoordelijk zijn voor de effecten van Kratom.
Kratom werkt op dezelfde manier als opiaten zoals morfine en heroïne door zich te binden aan de opioïdreceptoren in de hersenen. Het verschil is echter dat Kratom een veiliger alternatief is omdat het minder potent is dan opiaten. Kratom heeft ook stimulerende effecten die helpen bij het verlichten van vermoeidheid en het verbeteren van de stemming.
Opiaten zoals Oxycontin en Roxicodone kunnen bij langdurig gebruik leiden tot ernstige afhankelijkheid of verslaving. Het lichaam raakt zo gewend aan de drug dat het niet meer goed kan functioneren zonder de stof, waardoor ontwenningsverschijnselen optreden zodra de toevoer ervan stopt.
Ontwenningsverschijnselen zijn zeer ongemakkelijk – zelfs pijnlijk – en gaan vaak gepaard met trillen en zweten. Het verlangen naar de drug kan zo sterk worden dat het moeilijk is om ergens anders op te focussen dan op de volgende dosis.
Het is dan ook begrijpelijk waarom zoveel verslaafden bang zijn om te stoppen, ondanks de vele negatieve bijwerkingen van langdurig gebruik.
Studies tonen aan dat kratom ontwenningsverschijnselen kan verminderen door de interactie van de stof met opioïdereceptoren. Het lichaam voelt nog steeds alsof het zijn fix krijgt, maar dan zonder de nadelen.
Wanneer je kratom inneemt, worden alkaloïden zoals 7-hydroxymitragynine en mitragynine in je lichaam vrijgegeven. Deze alkaloïden werken op de mu-opioïdereceptoren, vergelijkbaar met opiaten. Maar in tegenstelling tot opiaten veroorzaakt dit proces geen sterke verslaving of verandering in de lichaamschemie. Het is een tijdelijk effect dat de pijnreceptoren van ons lichaam verdooft en mentale effecten veroorzaakt.
Kratom kan helpen bij het verlichten van de ongemakken van tremoren en spierpijn die je mogelijk ervaart bij het afbouwen van opiaten. Het overweldigende karakter van verlangens kan effectief worden gematigd door kratom, omdat het de geest beter kan richten op dagelijkse taken. Je bent minder snel afgeleid, dus je verlangens zullen minder snel interfereren met je dag.
Deze alkaloïden vertellen de hersenen om dopamine vrij te geven en cortisol, het “vecht of vlucht” hormoon dat ons vertelt om in paniek te raken, uit te schakelen. Als gevolg daarvan krijg je een ervaring die de effecten van opiaten nabootst zonder dezelfde verslavende eigenschappen. Je hersenen moedigen je aan om te ontspannen, waardoor de depressie, angst en stress die vaak tot terugval leiden, worden verminderd.
Samenvattend kan kratom ontwenningsverschijnselen op de volgende manieren verlichten:
Het overwinnen van opiaatverslaving kan ongelooflijk moeilijk zijn. Kratom heeft het potentieel om te helpen bij het afkicken van opiaten zonder dat je koud hoeft te stoppen. Je profiteert van krachtige pijnverlichting en mentale helderheid. Afhankelijk van de dosering kun je zelfs verlichting van slapeloosheid ervaren.
Er is geen enkele kratomsoort die het beste is voor opiaatontwenning. Wij raden echter Maeng Da, Red Bali en Red Thai aan om verschillende redenen. Maeng Da biedt uitgebreide effecten, terwijl Red Bali en Red Thai intens pijnstillend zijn. De juiste keuze voor jou hangt voornamelijk af van persoonlijke voorkeur!
Je kunt ook kiezen uit poeder-, capsule- of vloeibare vormen. De meeste mensen brouwen deze soorten tot thee en gebruiken ze als vervanging voor koffie. Er is geen vaste manier om kratom in te nemen – de mogelijkheden zijn eindeloos.
Technisch gezien is dit mogelijk, maar het is zeer moeilijk om dat punt te bereiken. Kratom veroorzaakt misselijkheid en braken in grote hoeveelheden, waardoor het waarschijnlijker is dat het wordt uitgebraakt dan dat het een overdosis veroorzaakt.
Zelfs als je te veel inneemt en het binnenhoudt, zul je waarschijnlijk alleen maar ongemakkelijk zijn totdat je weer nuchter bent. Het beïnvloedt de opioïdereceptoren die de ademhaling controleren niet in dezelfde mate als opiaten, dus ademhalingsdepressie is onwaarschijnlijk, wat betekent dat overlijden door overdosis extreem zeldzaam is.
Dat gezegd hebbende, als je flauwvalt, begint te hallucineren of hevig moet overgeven, ga dan naar de spoedarts of bel 112.
Kratom kan een effectief hulpmiddel zijn bij het verlichten van de symptomen van opiaatontwenning. Het heeft vergelijkbare effecten als opiaten, maar is minder potent en veiliger in gebruik. Kratom kan in verschillende vormen worden ingenomen en het is belangrijk om het met mate te gebruiken. Raadpleeg altijd een arts voordat u Kratom gebruikt, vooral als u al medicatie gebruikt of gezondheidsproblemen heeft. Als je wil afkicken van opiaten is het altijd aan te raden dit te doen met begeleiding van een arts.
We willen even benadrukken dat dit artikel niet bedoeld is als medisch advies. Raadpleeg altijd eerst een arts voordat je keuzes maakt over je gezondheid. Kratom is geen geneesmiddel en kan geen ziektes genezen. Stop niet zomaar met het innemen van medicijnen die door je arts zijn voorgeschreven zonder eerst met hem of haar te overleggen. Gebruik kratom niet als vervanging voor medicijnen. Dit artikel is de mening van de auteur en mag NIET worden gebruikt als medisch advies. Volg altijd de lokale wetgeving met betrekking tot kratom. Dit blog is bedoeld voor educatieve doeleinden en is gebaseerd op onbewezen anekdotische rapporten van individuen die geen medische professionals zijn. Wees altijd voorzichtig bij het kiezen van wat je in je lichaam stopt. Doe altijd je eigen onderzoek en bekijk alles wat je op internet leest kritisch.